تکنولوژی wifi 7 چیست؟ | معرفی کامل وای فای 7 + کاربردها + مزایا

نسل جدید اینترنت بی سیم

امروزه استفاده از اینترنت بی سیم یا وای فای جزء جدایی ناپذیر زندگی اکثر افراد است. فعالیت‌های متنوعی در بستر وای فای انجام می‌شود؛ از بازی و سرگمی گرفته تا پروژه‌های کاری و تبادل اطلاعات. به دلیل کاربرد گسترده و محبوبیت وای فای، این تکنولوژی  روز به روز در حال پیشرفت و ارتقاء است. آخرین فناوری وای فای که این روزها حسابی سر و صدا به پا کرده است، تکنولوژی wifi 7 است که جدیدترین نسل اینترنت بی سیم محسوب می‌شود. وای فای ۷  داده‌ها را با سرعت بسیار بیشتر و تأخیر بسیار کمتری نسبت به نسل قبلی وای فای انتقال می‌دهد.

تکنولوژی wifi 7 چیست؟

WIFI 7جدیدترین تکنولوژی وای فای است که توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. wifi 7 همانطور که از نام آن پیداست، نسل هفتم وای فای می‌باشد. نام Wi-Fi 7 از نظر فنی 802.11be است، مانند Wi-Fi 6 برای 802.11ax، Wi-Fi 5 برای 802.11ac . تکنولوژی Wi-Fi 7  مانند استانداردهای قبلی  با دستگاه‌های قدیمی‌تر سازگار خواهد بود. اما برای بهره مندی از ویژگی‌های جدید و بهبود عملکرد آن بهتر است دستگاه‌های خود را ارتقا دهید؛ این به معنای خرید روتر و اکسس پوینت‌، تلفن هوشمند، لپ‌ تاپ‌ و تلویزیون جدید است اگرچه لزوما مجبور نیستید این کار را انجام دهید.

نسل هفتم وای ‌فای، نوید پیشرفت‌های عمده‌ای را نسبت به وای‌فای 6 و 6E می‌دهد و می‌تواند سرعتی تا حدود ۵ برابر سریع‌تر ارائه دهد. همچنین شامل پیشرفت‌های هوشمندانه‌ای برای کاهش تأخیر، افزایش ظرفیت و افزایش پایداری و کارایی است.

ویژگی‌های wifi 7

ویژگی‌های چشمگیر وای فای 7  به نسل‌های قبلی وای فای افزوده شده و آن‌ها را ارتقاء داده است.

استفاده از تکنولوژی مولتی لینک (MLO  یا Multi-Link Operation)

سیستم‌های وای فای سنتی از یک لینک برای انتقال داده استفاده می‌کنند (باند ۲٫۴، ۵ و ۶ گیگاهرتز). اما تکنولوژی وای فای ۷ از قابلیت چند کاناله  بهره می‌برد که به افزایش نرخ داده منجر خواهد شد. این لینک‌ها با توجه به میزان در دسترس بودن تغییر می‌کنند تا حداکثر راندمان را ارائه دهند.

در واقع وای فای ۷ با ترکیب چندین کانال در فرکانس‌های مختلف، بهترین عملکرد را ارائه می‌دهد. استفاده از تکنولوژی مولتی لینک، یک روش بسیار موثر برای افزایش راندمان در محیط های شلوغ مانند فرودگاه‌ها و بیمارستان‌ها است.

سازگاری با قبل یا Backward Compatibility

وای فای ۷ با باندهای ۲٫۴، ۵ و ۶ گیگاهرتز در دستگاه‌های قدیمی‌تر سازگار است. این بدان معناست که برای اتصال به یک مودم وای فای ۷ مجبور نیستید دستگاه‌ها یا سخت افزارهای کاملا جدید تهیه کنید.

جلوگیری از تداخل وای فای

آیا می‌دانستید که وای فای همسایه‌ها و ساختمان‌های اطراف ممکن است سرعت شبکه شما را کُند سازد؟ با نسخه‌های قبلی WiFi، هر کانالی که تداخل داشته باشد در دسترس نیست. PREAMBLE PUNCTURING به وای فای ۷ اجازه می‌دهد تا بخشی از یک کانال را برای انتقال داده‌های شما قطع کند (البته اگر تداخل کل کانال را اشغال نکرده باشد) که این کار ازدحام شبکه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

 سرعت ۵ برابر بیشتر از  WiFi 6E

WiFi 7 حداکثر سرعت را از ۹٫۶ گیگابیت بر ثانیه به ۴۶ گیگابیت در ثانیه افزایش می‌دهد، بنابراین می‌توانید از اینترنت فوق سریع امروزی با عملکرد گیگابیت پلاس در دستگاه‌های خود بهره کامل ببرید.

حداکثر پهنای باند ۲ برابر (کانال‌های ۳۲۰ مگاهرتز با ظرفیت بالا)

پهنای باند جدید و فوق عریض به معنای دو برابر شدن سرعت دستگاه‌های شماست. تلفن‌های هوشمند WiFi 7 می‌توانند تا ۵ گیگابیت بر ثانیه سرعت داشته باشند. این ویژگی، امکان‌های جدید هیجان‌انگیزی را برای برنامه‌های AR و VR باز می‌کند.

طیف ۱٫۲ گیگاهرتز در باند ۶ گیگاهرتز، باند فوق عریض ۳۲۰ مگاهرتز را ممکن می‌سازد. همچنین به روترهای بیشتری اجازه می‌دهد در محله‌های شلوغ بدون تداخل با یکدیگر کار کنند.

تأخیر بسیار کمتر برای پاسخگویی بلادرنگ

تأخیر بر فعالیت‌های مانند بازی و کنفرانس ویدیویی، تأثیر قابل توجهی دارد. نسل‌های قبلی وای فای به دلیل استفاده از یک نقطه دسترسی، تأخیر بیشتری در انتقال داده داشتند. WiFi 7 به طور چشمگیری تجربیات نسل فعلی را ارتقا می‌دهد و با دارا بودن ویژگی مولتی لینک، این تأخیر را به کمتر از ۵ میلی ثانیه می‌رساند.

۲۰ درصد انتقال داده بیشتر با مدولاسیون  QAM 4096 

مدولاسیون به زبان ساده به معنای فرآیند تبدیل داده‌ها به امواج رادیویی WiFi است. جهش از مدولاسیون داده ۱۰ بیتی به ۱۲ بیتی، امکان انتقال ۲۰ درصد داده بیشتر را در یک زمان برای پخش ویدیوی شفاف، تماس‌های زوم و موارد دیگر فراهم می‌کند.

قابلیت اطمینان بیشتر

احتمال از دست دادن داده‌ها در وای فای ۷ به شدت کاهش می‌یابد زیرا از مولتی لینک و خطوط متعدد استفاده می‌کند. بنابراین اتصال بسیار قابل اطمینانی فراهم می‌نماید.

پشتیبانی از تعداد دستگاه‌های بیشتر

وای فای ۷ نسبت به نسل قبلی وای فای یعنی Wi-Fi 6/6E می‌تواند در هر نقطه دسترسی، تعداد دستگاه‌های بیشتری را مدیریت کند. نکته جالب آنکه افزایش تعداد دستگاه‌های تحت پشتیبانی باعث ایجاد تأخیر، کاهش سرعت و محدود شدن منابع نخواهد شد.

امنیت بیشتر

موارد امنیتی نیز در وای فای ۷ ارتقاء یافته‌اند. وای فای ۷ با استفاده از استانداردهای امنیتی پیشرفته WPA3  می‌تواند امنیت شبکه بی سیم شما را تضمین کند و از دسترسی غیرمجاز به شبکه جلوگیری نماید.

تکنولوژی وای فای 7 برای چه مواردی مفید است؟

وای فای ۷ به زودی انقلابی در سبک زندگی هوشمند به وجود خواهد آورد بنابراین شاید برای کاربران خانگی، تفاوت چندانی ایجاد نکند. اما افراد و موقعیت‌های زیر احتمالا می‌توانند بیشترین بهره را از تکنولوژی  وای فای ۷ ببرند.

  • تکنسین‌های حرفه‌ای
  • گیمرها
  • کسانی که از لوازم خانگی هوشمند (IOT) استفاده می‌کنند.
  • فعالان متاورس
  • افرادی که به واسطه شغل‌شان به تماس‌های ویدیویی، ارسال داده‌های حجیم و یک اتصال سریع، امن و پایدار نیاز دارند.
  • اینترنت اشیا و سنسورهای هوشمند شبکه
  • اپلیکیشن‌های مربوط به واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)
  • لاجستیک و مدیریت صادرات
  • اپلیکیشن‌های صنعتی

مزایا تکنولوژی وای فای 7

Wifi 7 نام پیشنهادی برای جدیدترین استاندارد Wi-Fi است که در حال حاضر با نام 802.11be شناخته می‌شود. این تکنولوژی وای فای، سرعت انتقال بالاتر، تأخیر کمتر و مجموعه‌ای از پیشرفت های جدید را نسبت به نسل‌های قبلی وای فای ارائه می‌دهد. Wi-Fi 7 از تداخل وای فای جلوگیری می‌کند، اتصالات بیشتری را پشتیبانی می‌کند، اتصال مطمئن‌تر و پایدارتری را فراهم می‌نماید و خوشبختانه با دستگاه‌ها و سخت افزارهای نسل قبلی سازگاری دارد.

این مزایا به ارائه ویدیوی با کیفیت بالا و بازی‌های ابری (کلود گیمینگ) بهتر کمک می‌کند. تکنولوژی وای فای 7 برای برنامه‌های AR و VR که نیاز به توان عملیاتی بالا و تأخیر کم دارند، فوق العاده مفید است. Wi-Fi 7 همچنین با شلوغی و تداخل مقابله می‌کند و مزایای ملموسی را برای مناطقی با دستگاه‌های بسیار یا شبکه‌های متعدد به ارمغان می‌آورد. مزیت دوم برای شرکت‌ها و مکان‌های بزرگتر (مانند فرودگاه‌ها و بیمارستان‌ها) اهمیت دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *